Beeldbewerking

Beeldbewerking is een ruim begrip. Het kan gaan om een compositie bestaande uit meerder beelden, beauty retouch, restauratie, kleuraanpassing etc. In de regel beoordelen we de aangeleverde beelden op onze gekalibreerde monitoren voor ze geprint worden, elk beeld krijgt aandacht. Wanneer we twijfels of vragen hebben, nemen we contact op voor overleg.

De FACE IT expositie van William Rutten in Museum Hilversum is ons meest recente project, in samenwerking met Het Beeldgebouw te Ridderkerk. Alle beelden zijn qua kleur en contrast in enige mate bewerkt. De meeste foto’s zijn door William op locatie gemaakt. Ondank het gebruik van flitslicht is het omgevingslicht van enige invloed. Het grootste deel van geportretteerden had geen make-up op, qua retouche zijn deze niet extra bewerkt. Maar de kleurbalans in de huidtinten tussen de opnames waar wel of geen make-up is gebruikt verschilde nogal en moest aangepast worden. Zodat alle foto’s er even natuurlijk uitzagen en een gelijke impact kregen.
Met de afdrukken van 150 cm hoog, mag het resultaat zeker imposant genoemd worden.
De printen zijn door Het Beeldgebouw met de Durst Lambda belichter afgedrukt op Fuji Crystal Archive Maxima fotopapier en opgeplakt op 4 mm Dibond.

Previous
Next