Meteen naar de inhoud

Scannen & reproducties

Art Print Service biedt de hoogst mogelijke kwaliteit film scans. Negatieven en dia’s worden gedigitaliseerd door middel van hoge resolutie RAW opnames tot 400 Megapixels. Deze nieuwe techniek biedt veel voordelen ten opzichte van alle andere technieken.

Voordeel van werken in RAW
RAW bestanden hebben namelijk een veel hoger dynamisch bereik dan andere scan technieken, daardoor is de ruimte om kleur en contrast te sturen veel groter. Wat met name belangrijk is bij het digitaliseren van kleur negatieven. De detaillering in schaduwen en hoge lichten is door het grote dynamisch bereik beduidend beter.

Bestanden
De bestanden kunnen op verschillende manieren aangeleverd worden. Standaard worden gescande beelden in 8 BIT Adobe RGB aangeleverd. 16 BIT is zonder meerkosten mogelijk. Het is zelfs mogelijk om op verzoek (tegen meerkosten) de bestanden als Photoshop ‘smart object’ aan te leveren. Het DNG (RAW) bestand is daarin ingesloten, daardoor behoud je maximale flexibiliteit om het beeld qua kleur en contrast aan te passen. De bestanden worden daardoor wel een stuk groter dan de standaard TIF bestanden.

Verwerking
Het proces is sneller dan andere scan methodes, films worden gedigitaliseerd zonder ze in olie opgespannen hoeven te worden. De techniek is daardoor ook bijzonder geschikt voor het digitaliseren van fotoarchieven voor musea, kunst- en cultuurinstellingen. Het digitaliseren van fotoarchieven is ook mogelijk op locatie.

Veel gestelde vragen:

Welke formaten kunnen gescand worden?
Alle gangbare formaten van kleinbeeld tot 11×14″ kunnen gescand worden. Grotere formaten en glasnegatieven zijn mogelijk, prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Is de scherpte gelijk aan andere technieken?
We hebben de scherpte vergeleken met alle andere scantechnieken. Ten opzichte van flatbed en Imacon/ Hasselblad scanners is de scherpte beduidend beter. Ten opzichte van een drumscan is de scherpte gelijk.

Hoe zit het met stof en krassen?
We maken de films zo goed mogelijk stof vrij. Krassen zullen geretoucheerd moeten worden. Tegen een redelijke vergoeding kunnen we dit verzorgen.

Wil je de proef op de som nemen?
Dat kan, om je te overtuigen van de kwaliteit bieden we eenmalig een proefscan aan met 50% korting.

Opzicht scannen & reproducties

Ook voor het digitaliseren (scannen of fotografische reproductie) van kunstwerken is Art Print Service de juiste partner. Niets is ons te klein of te groot. Afhankelijk van de grote van het artwork en of het überhaupt getransporteerd kan of mag worden, doen we dat in de studio of op locatie.
Als u ons laat weten wat er gedigitaliseerd moet worden, dan vertellen wij u wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar: info@artprintservice.nl dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.