Over Art Print Service

Art Print Service is opgericht door Erik van der Hulst. Erik heeft ruim 30 jaar ervaring als dienstverlener, (sparring)partner en adviseur van vele fotografen en kunstenaars.

Erik is zijn professionele loopbaan begonnen in de donkere kamer van het destijds internationaal toonaangevende fotovaklab Souverein uit Weesp. Onder de vergroter maakte hij zeer complexe composities, experimenteerde met verschillende soorten films en ontwikkeling  en verfijnde de techniek. Tijdens de verschillende functies binnen het bedrijf is hij altijd in zeer hoge mate betrokken geweest bij de invoering van de nieuwste digitale technieken. Zoals High-End scannen, digitale beeldbewerking met de Quantel Graphic Paintbox, het eerste High-End beeldbewerking systeem, waar in real time in hoge resolutie beeld bewerkt kon worden. En de allereerste Giclée printen in Nederland, op de Scitex IRIS 3047 printer, werden door Erik gemaakt.

Na Souverein is Erik zelfstandig gaan werken als producer en locationscout voor tal van fotografen. In die tijd nam de digitale fotografie een enorme vlucht. Met zijn reeds aanzienlijke kennis op het gebied van digitaal beeld heeft Erik veel fotografen in die tijd geholpen met het nemen van de digitale horde. En is altijd voorop blijven lopen bij de verwerking, bewerking en printen van digitaal beeld. 

Van 2016 tot mei 2020  heeft Erik gewerkt voor Het Beeldgebouw fotovaklab en fine art printer te Ridderkerk.
In september 2020 is Erik wederom als zelfstandige gestart met Art Print Service. Een plek waar de in de afgelopen decennia door hem vergaarde expertise samenkomt. Kennis en ervaring die hij graag deelt met zijn opdrachtgevers.