Meteen naar de inhoud

Over Art Print Service

Art Print Service is opgericht door Erik van der Hulst. Erik heeft ruim 30 jaar ervaring als creatieve (sparring)partner van vele fotografen, kunstenaars en ontwerpers in Nederland en daarbuiten.

Zijn professionele loopbaan is begonnen in de donkere kamer van het destijds internationaal toonaangevende fotovaklab Souverein in Weesp. Onder de vergroter maakte hij zeer complexe composities, experimenteerde met verschillende soorten films en ontwikkeling  en verfijnde de techniek. Tijdens de verschillende functies binnen het bedrijf is hij altijd in zeer hoge mate betrokken geweest bij de invoering van de nieuwste digitale technieken. Zoals High-End scannen, digitale beeldbewerking met de Quantel Graphic Paintbox, het eerste High-End beeldbewerking systeem, waar in real time in hoge resolutie beeld bewerkt kon worden. Erik de eerste die in 1998 Giclée printen in Nederland vervaardigde 0p de Scitex IRIS 3047 printer.

Na Souverein is Erik zelfstandig gaan werken als producer en locationscout voor tal van fotografen. In die tijd nam de digitale fotografie een enorme vlucht. Met zijn reeds aanzienlijke kennis op het gebied van digitaal beeld heeft Erik veel fotografen geholpen met het nemen van de digitale horde. En is altijd voorop blijven lopen bij de verwerking, bewerking en printen van digitaal beeld.

In 2020 heeft Erik zich volledig toegelegd op het maken van de hoogst mogelijke kwaliteit Fine Art Giclée printen en is Art Print Service gestart. Een plek waar de in de afgelopen decennia door hem vergaarde ervaring en expertise samenkomt. Kennis die hij graag deelt met zijn opdrachtgevers.