Meteen naar de inhoud

Kleurbeheer

Art Print Service bied een compleet pakket aan kleurbeheer diensten aan om de hele workflow perfect op elkaar af te stemmen. Voor alle apparatuur kunnen we een maatwerk ICC profiel maken.  Zo bent u van opname tot print verzekerd van een optimale kleurweergave.

Printer kalibratie

Voor een groot aantal Epson en Canon printers kunnen we maatwerk printer profielen maken, specifiek afgestemd op uw printer en uw favoriete papier.
Het kalibreren van printers kan zowel op locatie als (deels) online verzorgd worden.
Om een printer profiel te maken moet er een vel (of meerdere vellen) met kleurvlakjes (de zogenaamde “patchprint”) geprint worden op het gewenste papier door de te kalibreren printer. Afhankelijk van de papiersoort adviseren wij tussen 2000 tot 4000 kleurvlakjes. Deze worden met een spectrofotometer doorgemeten.
Dit kunnen wij op locatie verzorgen.
U kunt de patchprint ook zelf maken en opsturen, het ICC maatwerk profiel wordt dan per e-mail toegestuurd.

Voor klanten van Art Print Service is een maatwerk printerprofiel gratis* bij een besteding vanaf € 200,00 excl. BTW. Door het maken van een ICC profiel voor uw eigen printer en het papier van uw keuze, haalt u het maximale uit uw printer. Bovendien is de afstemming onderling ook optimaal, de proef die u met uw eigen printer maakt, zal matchen met onze printen.
* U dient zelf op eigen materiaal de nodige patch printen  (kleurvlakjes) te maken.

Klik hier voor meer informatie of  bestel online.

Beeldscherm kalibratie

Het kalibreren van beeldschermen dient altijd op uw werkplek/locatie  te gebeuren. Zowel de kleur als de hoeveelheid omgevingslicht op uw werkplek is namelijk van invloed van hoe u kleuren waarneemt.
Tijdens het kalibratie proces wordt hier rekening mee gehouden en kunnen we u ook advies geven hoe de situatie eventueel te optimaliseren.
Het kan zijn dat er voor verschillende toepassingen, meerdere monitor profielen wenselijk zijn.

Camera kalibratie

Bij het maken van kunst reproducties en productfoto’s, is natuurgetrouwe kleurweergave van het allergrootste belang. Het is dan ook logisch om dit vanaf de input goed te regelen.

Camera’s worden gekalibreerd in uw eigen licht set-up. Dit kan met zowel flits- als continue licht. Er wordt een opname van een uitgebreide kleurenkaart gemaakt en deze wordt als RAW bestand doorgemeten.
Het  ICC cameraprofiel dat gegenereerd wordt kunt u direct in Adobe Lightroom gebruiken om de kleuren snel en eenvoudig te optimaliseren.

Scanner kalibratie

Bij scanners wordt een scan gemaakt van een uitgebreide kleurenkaart. Het ICC profiel dat middels de software gegenereerd wordt, kan in de meeste gevallen direct in de scan software gebruikt worden. U bent er dan zeker van dat de kleuren van uw artwork natuurgetrouw weergegeven worden.

Voor meer informatie of aanvragen, kunt u een mail sturen naar info@artprintservice.nl dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.