Art Print Service maakt maatwerk ICC kleurprofielen voor RGB fotoprinters zoals: EPSON en Canon. Speciaal op basis van uw printer, inkt en favoriete papier. Met een maatwerk ICC printerprofiel haal je niet alleen hetmaximale uit je printer, je bespaard ook tijd, papier en inkt. Wanneer zowel je beeldscherm als printer juist gekalibreerd zijn, kom je sneller tot de perfecte print.

Met een door ons gemaakt profiel zijn we onderling ook direct goed afgestemd. Handig wanneer je een grotere print nodig hebt dan je eigen printer toelaat. Je bent er dan van verzekerd dat de printen die je bij Art print Service besteld gelijk zijn aan wat er uit je eigen printer komt, er van uitgaande dat hetzelfde papier en vergelijkbare inkt set gebruikt wordt.

Een ICC printerprofiel wordt gemaakt door patch printen door te meten met een spectrofotometer. De patch printen bestaan uit een groot aantal kleine kleurvlakjes. De software vergelijkt de waarde van de geprinte patches met de waarde die het zou moeten zijn en corrigeert de verschillen in het ICC profiel.

De profielen kunnen gemaakt worden op basis van 2000 tot 6000 kleurvlakjes. De nuances nemen toe naar mate er meer vlakjes gemeten worden. Als regel geld dat wanneer de glans van het papier toeneemt, een hoger aantal kleurvlakjes wordt aanbevolen. De kwaliteit van de printer (aantal inkt kleuren) is ook een belangrijke factor. Uitgaande van fotoprinters met 8 tot 12 inkt kleuren, volstaat voor matte papieren een profiel op basis van 2000-3000 kleurvlakjes. Voor half glanzende papieren (zoals de meeste baryta papieren) 3000- 4000 kleurvlakjes. En voor hoge kwaliteit hoogglans fotopapieren 4000 – 6000 kleurvlakjes.
De prijs is vanaf € 59,00 inclusief BTW voor een profiel op basis van 2000 kleurvlakjes.

Hoe te bestellen?
U plaats uw bestelling door het online orderformulier in te vullen. Wanneer wij de order binnen krijgen, ontvangt u automatisch een e-mail met een link naar de download pagina. Daar kunt u alle bestanden en instructies om de bestanden op de juiste manier te printen downloaden. Wanneer we de printen in goede order hebben ontvangen meten wij de printen door en sturen u het ICC profiel per email toe.